Schevichoven Groeit - Regeneratieve Landbouw - Leersum

Dagcursus regeneratieve landbouw Bodem&Boerderij

Deze dagcursus is opgebouwd uit 2 delen. Je kan je zowel voor één als voor beide onderdelen aanmelden.

Programma:

Bodem – Een kijkje in deze fascinerende wereld

09:30 – 12:15 – Tijdens het ochtendprogramma draait het om de bodem, want bij regeneratieve landbouw is de bodem de baas. Maar wat is ‘de bodem’ en wat is een ‘gezonde bodem’? Eén ding weten we zeker; het is véél meer dan dat wat je ziet… Tijdens deze workshop krijg je dan ook letterlijk een kijkje ín de bodem en het bodemleven en de beginselen van het kweken van bodembiologie.

Lunch (12:15 – 13:00)

Boerderij – In 5 stappen naar realisatie

13:00 – 16:30 – Het middagprogramma is een ideaal startpunt als je wil beginnen met regeneratieve landbouw en op zoek bent naar praktische informatie hoe je zoiets opzet. Aan de hand van de kennis die we hebben opgedaan bij het opzetten van onze boerderij, nemen we je mee in het proces en de cijfers.

Hanneke: Door haar fascinatie voor alles wat er zich in de bodem afspeelt heeft zij zich gespecialiseerd in de bodemecologie die essentieel is voor zowel natuur als landbouw én is zij gecertificeerd analyst van het bodemvoedselweb volgens de Soil Food Web Methode ontwikkeld door Elaine Ingham. Ook is Hanneke in de praktijk al sinds 2002 bezig met natuurbeheer en de bodem op 12 ha in de Langbroekerwetering. Tijdens haar opleiding Bos- en Natuurbeheer heeft zij zich gespecialiseerd in de ontwikkeling van kruidenrijke graslanden op voormalige landbouwgrond.

Eliëtte: Het moét kunnen om regeneratief én financieel gezond te boeren. Dat is de motivatie om in 2019 Regeneratieve boerderij Schevichoven te starten. In de praktijk aan de slag en vervolgens de opgedane kennis delen om anderen te enthousiasmeren en praktische handvatten te bieden. Praktisch is namelijk het sleutelwoord; theorie is er voldoende, maar hoe breng je dat nou in de praktijk, wat is de volgende stap?

​Overige informatie

Onder begeleiding van:
Hanneke Hietink en Eliëtte van Dam
Duur:
09:30 – 16:30
Kosten:
€ 125 euro per dagdeel (inclusief koffie/thee en lunch)
€ 225 euro gehele dag (inclusief koffie/thee en lunch)
Aantal deelnemers:
Maximaal 12 (per dagdeel)

Aanmelden via het formulier

    Kies een datum

    Kies een dagdeel

    Schevichoven Groeit - Dagcursus regeneratieve landbouw - fruitteler
    × Hallo! Hoe kunnen we je helpen?