Schevichoven Groeit - Dagcursus regeneratieve landbouw - fruitteler

Dagcursus regeneratieve landbouw Overheid

Regeneratieve landbouw; je hoort en leest het overal en wellicht heb je er in de dagelijkse praktijk al mee te maken. Maar wat is het? Wil jij hier meer over weten kom dan naar deze dag waarin we heel praktisch en concreet toelichten wat het is en welke ondersteuning er nodig is vanuit de overheid.

​Programma:​

 • Kennismaking en introductie
 • Wat is regeneratieve landbouw?
 • Praktijkvoorbeelden – welke vormen van regeneratieve landbouw zijn er?
 • Op welke vraagstukken een antwoord?
 • Welke uitdagingen heeft de transitie naar regeneratieve landbouw?
 • Welke ondersteuning is er nodig vanuit de overheid?

Dit programma kan ook op maat gemaakt worden of voor een specifieke groep aangepast worden.

Jos ondersteunt en adviseert al jaren grondeigenaren bij het beheren en ontwikkelen van hun bezit, om een evenwicht te creëren tussen behoud, productie en beleving. Sterk in het creëren van een totaalplaatje waarbij alles samenkomt, maar ook in het uitvoeren en mogelijk maken door het aanvragen van vergunningen etc. Hierdoor heeft Jos veel praktische kennis en weet hij wat er speelt in het landelijk gebied.

Eliëtte; het moét kunnen om regeneratief én financieel gezond te boeren. Dat is de motivatie om in 2019 Regeneratieve boerderij Schevichoven te starten. In de praktijk aan de slag en vervolgens de opgedane kennis delen. Praktisch is namelijk het sleutelwoord; hoe breng je het nou in de praktijk? Met de organisatie van deze dagcursussen wil zij anderen informeren en praktische en concrete handvatten bieden om het mogelijk te maken.

​Overige informatie

Onder begeleiding van:
Jos Koopmans en Eliëtte van Dam
Duur:
09:30 – 16:30
Kosten:
€ 350 (inclusief koffie/thee en lunch)

Aanmelden via het formulier

  Kies een datum

  Schevichoven Groeit - Dagcursus regeneratieve landbouw - fruittelerSchevichoven Groeit - Dagcursus regeneratieve landbouw - melkveehouder
  × Hallo! Hoe kunnen we je helpen?