Schevichoven Groeit - Dagcursus regeneratieve landbouw - fruitteler

Dagcursus regeneratieve landbouw Fruitteler

Ben jij fruitteler en wil je weleens concreet weten hoe jij je bedrijf regeneratief kan maken? En hoe je je systeem weerbaarder kan maken tegen ziektes en plagen? Kom dan naar deze dag waarin we heel praktisch en concreet laten zien wat de mogelijkheden zijn aan de hand van voorbeelden. Aan het einde van de dag heb je doelgerichte informatie en is er geen vraag kritisch genoeg.

Programma:​

 • Kennismaking en introductie
 • Welke uitdagingen zijn er op het moment?
 • Toelichting regeneratieve landbouw en wat is de bijdrage hiervan aan de uitdagingen?
 • Voorbeelden hoe regeneratieve landbouw in te brengen in de fruitteelt.
 • Financiële onderbouwing: een systeem met perspectief voor boer én natuur?
 • Te nemen stappen: en nu? We nemen je mee in de mogelijke stappen en geven opties en suggesties hoe verder te gaan.
 • En natuurlijk….tijd voor vragen, pauzes, lunch etc.

Veel te bespreken? Ja, dat zeker, maar tijd (hoe jammer soms ook) is geld… en we willen je kostbare tijd zo goed mogelijk besteden. Dus zorg ervoor dat je goed uitgeslapen bent voor je aan de start verschijnt….. : -).

Taco is zijn hele leven al professioneel bezig met land- en tuinbouw. Zijn eerste interesse in tuinen begon toen hij 4 jaar was en hij zijn eerste groentetuin had, onder de hoede van zijn opa. Hij heeft in alle bedrijfstakken van de landbouw gewerkt en heeft al 17 jaar een eigen school voor permacultuur. Op zijn stuk land van 4 ha is hij vooral bezig met plantgemeenschappen en de vraag hoe een ziektevrije systemen te creëren.

Eliëtte; het moét kunnen om regeneratief én financieel gezond te boeren. Dat is de motivatie om in 2019 Regeneratieve boerderij Schevichoven te starten. In de praktijk aan de slag en vervolgens de opgedane kennis delen. Praktisch is namelijk het sleutelwoord; hoe breng je het nou in de praktijk? Met de organisatie van deze dagcursussen wil zij anderen enthousiasmeren, maar vooral praktische en concrete handvatten bieden om stappen te kunnen zetten.

​Overige informatie

Onder begeleiding van:
Taco Blom en Eliëtte van Dam
Duur:
09:30 – 16:30
Kosten:
€ 225 (inclusief koffie/thee en lunch)
Aantal deelnemers:
maximaal 10

“Niet tevreden? Geld terug!*

Aanmelden via het formulier

  Kies een datum

  Schevichoven Groeit - Dagcursus regeneratieve landbouw - fruitteler
  × Hallo! Hoe kunnen we je helpen?