Schevichoven Groeit - Regeneratieve Landbouw - Advies en projectontwikkeling

Dagcursus regeneratieve landbouw Melkveehouder

Ben jij melkveehouder en wil je weleens concreet weten hoe jij je bedrijf regeneratief kan maken? Wat het is en wat je kan doen om de stikstof discussie te lijf te gaan? Doe dan mee met deze dag waarin we heel praktisch, concreet en aan de hand van voorbeelden laten zien wat de mogelijkheden zijn. Aan het einde van de dag heb je doelgerichte informatie en is er geen vraag kritisch genoeg.

​Programma:​

 • Kennismaking en introductie
 • Welke uitdagingen zijn er op het moment?
 • Toelichting regeneratieve landbouw en wat is de bijdrage hiervan aan de uitdagingen?
 • Voorbeelden hoe regeneratieve landbouw in te brengen in een bestaande melkveehouderij.
 • Financiële onderbouwing: een systeem met perspectief voor boer én natuur?
 • Te nemen stappen: en nu? We nemen je mee in de mogelijke stappen en geven opties en suggesties hoe verder te gaan.
 • En natuurlijk….tijd voor vragen, pauzes, lunch etc.

 

Veel te bespreken? Ja dat zeker, maar tijd (hoe jammer soms ook) is geld… en we willen je kostbare tijd zo goed mogelijk besteden. Dus zorg ervoor dat je goed uitgeslapen bent voor je aan de start verschijnt….. : -).

Ramona heeft een melkveebedrijf in Montfoort. Het bedrijf wordt omgevormd van een klassiek gangbaar bedrijf naar een agro-ecologisch en biodivers bedrijf met diverse eindproducten. Het draait om gezondheid, biodiversiteit en samenwerking. Op basis hiervan wordt de boerderij zo ingericht dat deze optimaal kan samenwerken met de natuur en er een goede balans ontstaat tussen input en output. Zo wordt de ecologische én economische duurzaamheid van het bedrijf steeds verder bevorderd.

Eliëtte: Het moét kunnen om regeneratief én financieel gezond te boeren. Dat is de motivatie om in 2019 Regeneratieve boerderij Schevichoven te starten. In de praktijk aan de slag en vervolgens de opgedane kennis delen. Praktisch is namelijk het sleutelwoord; hoe breng je het nou in de praktijk? Met de organisatie van deze dagcursussen wil zij anderen enthousiasmeren, maar vooral praktische en concrete handvatten bieden om stappen te kunnen zetten.

​Overige informatie

Onder begeleiding van:
Ramona Schalkwijk en Eliëtte van Dam
Duur:
09:30 – 16:30
Kosten:
€ 225 (inclusief koffie/thee en lunch)
Aantal deelnemers:
maximaal 10

Niet tevreden? Geld terug!

Aanmelden via het formulier

  Kies een datum

  Schevichoven Groeit - Dagcursus regeneratieve landbouw - fruittelerSchevichoven Groeit - Dagcursus regeneratieve landbouw - fruitteler
  × Hallo! Hoe kunnen we je helpen?